БИРО ЗА ПРЕВЕДУВАЊЕ ДУНЈА

DÜNYA TERCÜME®

 

Година на основање: 1980  

Бул. Гази бр. 90 Бизнис центар Чанкаја D. 108 Измир, Турција
 Мобилен / Whatsapp  +90 (530) 464 62 25       Go to Google Maps Home 

dunyaceviri@gmail.com 

МАКЕДОНСКИ

За нас:

Бирото за преведување Дунја започна со работа во 1997 година. После 3 години се регистрираше во Регистарот на деловни субјекти, Стопанската комора Регистарот на даночни обврзници. Од тогаш ги извршува сите услуги за преводи и толкувања на сите светски јазици, работејќи само со професионални преведувачи. Благодарејќи на прецизноста што ја покажа во своето работење, Бирото Дунја го прошири работењето, најпрво почна на ниво на Турција, а подоцна во светски рамки. Истовремено, во голема мерка ја прошири мрежата на своите соработници, професионални преведувачи и јазични експерти. Членовите на нашиот тим на преведувачи и толкувачи се професионални преведувачи и толкувачи кои завршиле универзитетски студии за преведување или лингвистички науки на катедрите за странски јазици. Бирото за преведување Дунја исто така придава голема важност на доверливоста и тајноста на податоците на своите клиенти и тоа е еден од најважните принципи на нашето работење. Имињата на правните и физичките лица со кои се соработуваме се деловна тајна и во никој случај нема да ги објавиме.

·       Овозможуваме услуги за превод во 276 бироа превод низ цела Турција. 

·       Соработуваме со 178 бироа за превод од странство. Текстовите кои доаѓаат од странските бироа за превод се преведуваат во нашето биро, а преводите на други светски јазици ги извршуваат професионални преведувачи во тие земји, кои преведуваат на свој мајчин јазик.

·       Повремено вршиме услуги за превод за 74 фирми во Турција.

·       Секојдневно и редовно вршиме услуги за превод за 32 фирми во Турција.

·       Постојано соработуваме и даваме услуги за превод на 6 реномирани светски фирми од странство и Турција.

·       Постојано соработуваме и даваме услуги за превод на 15 реномирани фирми кои што работат на ниво на Турција.

·       Соработуваме и даваме професионални услуги за превод на 24 познати индустриски фирми кои што работат на ниво на Турција.

·       Постојано соработуваме и даваме услуги за превод на претставништва за три реномирани марки кои се наоѓаат во Турција.

·       Соработуваме и даваме професионални услуги за превод на 35 извозни фирми.

 Јазици

 авганистански, албански, англиски, арапски, азербејџански, англиски, босански, бугарски, чешки, дански, фински, фламански, француски, германски, грчки, грузиски, хиндуски, хрватски, ерменски, ирански италијански, јапонски, каталонски, казашки, кинески, киргиски, корејски, латински, летонски, литвански, унгарски, македонски, молдавски, норвешки, персиски, полски, португалски, романски, руски, словачки, словенски, српски, шпански, шведски, туркменски, турски, украински, урду, узбечки

 Сите светски јазици. Сите видови на комерцијални, правни, медицински, технички, научни, како и заверени преводи од овластени судски преведувачи. Превод на филмови – титлување. Конференциско преведување.

 СИСТЕМ НА КОНФЕРЕНЦИСКО ПРЕВЕДУВАЊЕ ПРЕКУ ТЕЛЕФОН, ВО КОЕ БИЛО МЕСТО ДА СЕ НАОЃАТЕ ВО СВЕТОТ!